Tesco: Platový bonus za marec a apríl sa týka len priamych zamestnancov

Spoločnosť Tesco pred niekoľkými týždňami avizovala vyplácanie mimoriadneho bonusu za mesiac marec a apríl všetkým, ktorí pracujú v obchodoch, či distribučných centrách. Podľa čitateľky denníka Pravda Moniky Arvajovej však niektorí zamestnanci skladov peniaze navyše na marcovej výplatnej páske nevideli. A to aj napriek tomu, že mali odrobené tri víkendy nadčasov.

08.04.2020 15:00
debata (3)

„Skladníci v skladoch pre Tesco pri obci Gáň, okres Galanta, už majú v rukách aj výplatné pásky za mesiac marec. Čuduj sa svete,mimoriadne odmeny žiadne,“ hovorí Monika. V spomínaných skladoch sa mal pritom nachádzať nepotravinový a nedrogistický tovar, o ktorý bol v posledných týždňoch zo strany spotrebiteľov takisto obrovský záujem. „Pracovali, len aby uspokojili objednávky pre reťazec,“ dodala čitateľka denníka Pravda.

Spoločnosť však pochybenie odmieta. Podľa jej hovorcu, Petra Steigaufa, sa spomínaný bonus týka len priamych zamestnancov reťazca. Skladníci pri obci Gáň medzi nich s najväčšou pravdepodobnosťou nepatria, a preto sa ich finančná odmena netýka. Tesco si zároveň nie je vedomé toho, že by niektorí z pracovníkov, ktorí odmenu dostať mali, boli o ňu ukrátení.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesco #koronavírus #platový bonus