IKEA sa zapája do boja, pomôže postaviť karanténne mestečko pre bezdomovcov

IKEA pomôže v boji s koronavírusom. Na tento účel spoločnosť vyčlenila 220 000 eur, ktoré má v úmysle rozdeliť podľa potrieb jednotlivých samospráv, s ktorými je od začiatku tohto týždňa v kontakte. V Bratislave zároveň pomôže zariadiť karanténne mestečko pre bezdomovcov.

30.03.2020 12:33
ikea, karanténne mestečko Foto:
IKEA karanténne mestečko vybaví posteľami, matracmi, aj obliečkami.
debata

Kamenné prevádzky zostali síce zatvorené, spoločnosť IKEA chce však pridať ruku k dielu a pomôcť v boji s koronavírusom finančnou čiastkou. Dokopy 220 000 eur tak firma venuje samosprávam na Slovensku, s ktorými je už od začiatku tohto týždňa v kontakte.

V Bratislave zariadi karanténne mestečko

Firma sa zároveň zapojila do aktivít mesta Bratislava a spoločne s jej krízovým štábom tak zariadi priestory krízového karanténneho mestečka pre ľudí bez domova. To by malo stáť v priestoroch Zlatých Pieskov. Pôjde o tridsať kontajnerových bytov, ktoré budú k dispozícii bezdomovcom s príznakmi COVID-19.

„V týchto ťažkých chvíľach sa všetci musíme zomknúť a pomáhať si. Veríme, že prispejeme k upokojeniu situácie a že sa naše životy vrátia opäť do zabehnutých koľají,“ hovorí Mounia El Hilali, oblastná manažérka obchodu.

IKEA sa zaviazala, že toto miesto zariadi posteľami, matracmi, vankúšmi, paplónmi, obliečkami a ďalším potrebným nábytkom. Zároveň jeho obyvateľom počas karantény poskytne suché potraviny zo svojej ponuky a knihy, ktoré spolupracovníci priniesli do firemného SWAPu.

Bezpečnostné opatrenia

Firma zároveň sprísnila hygienické opatrenia, ktoré sa týkajú online predaja. Ten stále funguje, kuriéri však vybavujú dodanie tovaru až po posledné zamykateľné dvere. Cena služby ostáva rovnaká. Aj tak chce firma chrániť svojich zamestnancov a zákazníkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #Ikea #koronavírus