Služby sa zastavili, ľudia sa boja nákazy

Kaderníci, kozmetičky či remeselníci sú dočasne bez práce. Väčšina živnostníkov totiž svoje služby pre opatrenia proti koronavírusu chtiac či nechtiac prerušila. Medzi zákazníkmi sa však stále nájdu takí, čo si nedajú povedať.

19.03.2020 10:00
kaderníctvo Foto:
O svojich zákazníkov prišli napríklad aj kozmetické a kadernícke salóny.
debata (3)

Veronika Břoušek, kaderníčka pracujúca v hlavnom meste, pre denník Pravda potvrdila, že zrušila všetky zákazníčky, ktoré jej mali prísť na termín. Niektoré z nich si objednávky zrušili aj samy. "Jedna pani však očividne nechápala okolnosti tejto situácie a veľmi ma presviedčala, aby som jej vlasy aj tak spravila. Samozrejme som ju odmietla,“ povedala Břoušek.

Salón zatvorila aj Anna Jankulárová, kozmetička. "Zopár klientok mi termíny zrušilo a ostatné som zrušila ja,“ povedala kozmetička. Dodala, že salón ostane zatvorený dovtedy, kým sa situácia neupokojí. "Nechcem vystavovať seba ani klientky žiadnemu riziku,“ dodala Jankulárová. Oznámenie o zatvorení už dala aj na webové stránky, a tak sa klienti momentálne ošetrenia vehementne nedožadujú.

Večne nedostupní stavbári však obmedzenia súvisiace s koronavírusom zatiaľ až tak nepociťujú. Sú však pripravení na to, že postupne im začne chýbať materiál, ktorý nebudú mať ako doplniť, keďže je takmer všetko zatvorené. "Zatiaľ sme prebiehajúce zákazky zrušiť nemuseli. Dostali sme však avízo o tom, že niektorí dodávatelia budú mať zatvorené v súvislosti s výskytom koronavírusu,“ povedal pre denník Pravda Igor Bubán, majiteľ stavebnej firmy.

Čitateľke Martine však stolár zákazku rovno odriekol. "Povedal, že musím čakať dva týždne, či mu vôbec príde drevo, lebo vraj nie je vôbec na skladoch. A tak sa vraj všetko posúva,“ uviedla. Na stolára čitateľka čakala ešte pred vypuknutím koronavírusu na Slovensku, už vtedy bol plne obsadený.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #služby #koronavírus