Šéf Amazonu čnie nad miliardármi, v porovnaní s ním sú chudobní

Najbohatším človekom sveta zostáva druhý rokom za sebou zakladateľ internetového obchodu Amazon Jeff Bezos, ktorého majetok sa medziročne zvýšil o pätinu na 147 miliárd dolárov. Vyplýva to z tohtoročného rebríčka čínskeho servera Hurun.

27.02.2019 10:41
debata (3)

Do prvej stovky najbohatších ľudí sveta sa tento rok podľa serveru ako nový dostal aj český podnikateľ Petr Kellner.

Kellnerov majetok podľa serveru oproti predchádzajúcemu roku stúpol o 17 percent na 14 miliárd dolárov. Kellner, ktorý je majiteľom investičnej skupiny PPF, sa v rebríčku umiestnil na 88. až 99. pozícii.

Druhým najbohatším človekom sveta je podľa rebríčka zakladateľ softvérovej spoločnosti Microsoft Bill Gates, ktorý odsunul na tretiu priečku investora Warrena Buffetta. Gatesov majetok stúpol o sedem percent na 96 miliárd dolárov, zatiaľ čo Buffettovo imanie sa znížilo o 14 percent na 88 miliárd dolárov. Údaje o hodnote majetku sa vzťahujú k 31. januáru, upozorňuje Hurun.

Celosvetový počet dolárových miliardárov sa podľa serveru v dôsledku minuloročného poklesu na akciových trhoch znížil o 224 na 2470 osôb. Najväčší počet milionárov má Čína, za ktorou nasledujú Spojené štáty, Nemecko, Británia a India.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #bohatstvo #miliardár #boháči