Trumpov ekonomický poradca Kudlow dostal srdcový záchvat

Ekonomický poradca amerického prezidenta Donalda Trumpa Larry Kudlow dostal srdcový záchvat a bol prevezený do vojenskej nemocnice Waltera Reeda vo Washingtone. Na twitteri to oznámil osobne Trump.

12.06.2018 03:30
debata (1)
Larry Kudlow Foto: Reuters, Leah Millis
Larry Kudlow Larry Kudlow

„Náš veľký Larry Kudlow, ktorý pracuje tak tvrdo na obchode a ekonómii, práve utrpel srdcový záchvat,“ referoval Trump zo Singapuru tesne pred svojím plánovaným summitom so severokórejským vodcom Kim Čong-unom.

Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová neskôr uviedla, že 70-ročný Kudlow „je v dobrej kondícii“ a že sa mu darí dobre.

Kudlow sa naposledy verejne prejavil v pondelok po víkendovom summite ekonomicky najvyspelejších krajín G7 v Kanade. Obvinil tamojšieho premiéra Justina Trudeaua, že vrazil Trumpovi „nôž do chrbta“, keď označil americká clá za urážlivé a keď zdôraznil, že sa Kanada nenechá nikým komandovať.

Republikán Kudlow bol počas predvlaňajšej prezidentskej kampane Trumpovým neformálnom poradcom. V prezidentských službách už v minulosti pôsobil, keď bol v 80. rokoch jedným z rozpočtových poradcov prezidenta Ronalda Reagana.

Kudlow nastúpil do funkcie tento rok v marci. Nahradil Garyho Cohna, ktorého odchod podľa amerických médií súvisel s jeho odporom k prezidentovmu zavádzaniu ciel na dovoz ocele a hliníka do USA.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Larry Kudlow