Wizz Air zruší svoju základňu na košickom letisku

Z metropoly východného Slovenska však bude Wizz Air lietať naďalej denne na letisko Londýna - Luton.

08.02.2018 12:55 , aktualizované: 13:34
debata

Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air vo štvrtok oznámila, že 14. mája 2018 zruší svoju leteckú základňu na Letisku Košice. Dôvodom je úprava siete liniek a plánu kapacít v Košiciach podľa meniaceho sa dopytu cestujúcich. Wizz Air však bude naďalej lietať denne na letisko Londýn-Luton.

Zamestnancom z košickej základne budú ponúknuté pracovné príležitosti inde v sieti Wizz Air, vrátane pomoci s presunom.

Cestujúci s rezerváciami si môžu vybrať alternatívu alebo dostanú späť plnú sumu

„Cestujúci s rezerváciami, ktorých sa zmena dotýka, sú informovaní s ponukou alternatívnych letov, vrátenia plnej sumy za letenku alebo kreditu na rezervácie v budúcnosti vo výške 120 % pôvodnej ceny letenky,“ informuje letecká spoločnosť.

"Neustále monitorujeme dopyt, aby sme dokázali vyjsť v ústrety našim zákazníkom. Po dôkladnom zvážení sme sa rozhodli upraviť plán našich liniek v Košiciach a presunúť kapacity na iné linky s vyšším dopytom v sieti WIZZ.

Naďalej však pokračujeme v dennej prevádzke spojenia z Košíc do Londýna-Lutonu," hovorí obchodný riaditeľ Wizz Air George Michalopoulos.

Wizz Air je najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v strednej a východnej Európe. V súčasnosti prevádzkuje flotilu 88 lietadiel Airbus A320 a Airbus A321 na 550 linkách z 28 základní, spájajúc 144 destinácií naprieč 44 krajinami.

debata chyba
Viac na túto tému: #Wizz Air #zrušenie #základňa #letisko Košice