Firma Trim Leader rozšíri výrobu v Bardejove

Do hnedého priemyselného parku v Bardejove mieri ďalší investor. Mesto podpísalo zmluvu s firmou Trim Leader, a.s. zaoberajúcou sa výrobou poťahov na sedačky pre automobilový priemysel. Záujem o pôsobenie v priemyselnom parku majú aj ďalšie spoločnosti.

13.10.2017 18:08
debata

Firma Trim Leader už v Bardejove pôsobí, no plánuje svoju výrobu rozšíriť. „Keďže v súčasných priestoroch nemala možnosti rozvoja, vybrala si priestory hnedého parku,“ povedal Hanuščák s tým, že firma sa má začať sťahovať v novembri tak, aby od začiatku budúceho roka mohla v areáli spustiť výrobu. “Ide o firmu, ktorá má takmer 300 zamestnancov. Ich počet chce ale zvýšiť na 350 až 400 ľudí, čo je pre nás významné,“ dodal primátor.

Zároveň prezradil, že rokuje aj s ďalšími dvoma spoločnosťami, ktoré prejavili záujem o priestory v priemyselnom parku. Prvá z nich sa zaoberá obuvníctvom a podľa primátora počíta na začiatku s vytvorením minimálne 50 pracovných miest. „Keďže v meste bola tradícia obuvníckeho priemyslu a ešte stále je dostatok ľudí, ktorí majú návyk na túto výrobu, aj to je vítané, pretože chceme budovať na tradícii, ktorá tu bola“ uviedol Hanuščák s tým, že firma má po obzretí priestorov záujem aj o zostávajúce priestory. „Definitívne sa to spresní až po stretnutí všetkých majiteľov, keďže jeden z nich sa momentálne nachádza v Indii,“ doplnil primátor.

Ukončené zatiaľ nie sú ani rokovania so spoločnosťou zaoberajúcou sa výrobou batérií, ktorá avizovala vytvorenie maximálne 120 pracovných miest. Mesto zároveň rokuje aj s ďalším investorom, ktorý chce postaviť dve výrobné haly na zelenej lúke. Ísť má o významnú strojársku firmu.

Mesto začalo s výstavbou hnedého priemyselného parku v roku 2008. Hotový mal byť pôvodne o dva roky neskôr. Pre nepotvrdené podozrenia zo subvenčného podvodu a neskôr aj kontrolu z Úradu pre verejné obstarávanie celý proces trikrát zastavili a priemyselný park sa napokon podarilo sfinalizovať až o päť rokov neskôr, ako bolo plánované. V parku je k dispozícii 13,5 tisíca metrov štvorcových plochy, aktuálne v ňom pôsobia dve firmy. Začiatkom apríla doň ako prvá výrobu presunula miestna spoločnosť DLK BJ, s. r. o. zaoberajúca sa výrobou obuvi. Druhou je spoločnosť Rompa CZ, s.r.o. zaoberajúca sa výrobkami z plastov pre strojársky a elektrotechnický priemysel. Mesto sa zaviazalo do roku 2020 obsadiť minimálne 250 pracovných miest a preinvestovať dva milióny eur. „Koncom tohto roku by mali byť obe podmienky splnené,“ avizuje primátor.

debata chyba
Viac na túto tému: #investície #Bardejov