EXIsport získal zdroje na ďalší rozvoj od fondu z Poľska

Slovenská sieť predajní so športovými potrebami EXIsport plánuje expanziu. Pomôcť by jej v tom mali rastové investície, ktoré získala na začiatku augusta zo súkromných dlhových fondov spravovaných spoločnosťou Credit Value Investments (CVI) sídliacou v Poľsku.

23.08.2017 10:42
debata

Transakcia sa finalizovala 9. augusta tohto roku. Zainteresované strany konkrétnu sumu neuviedli, hovoria však o „niekoľkých miliónoch eur“.

Ako informovala spoločnosť EXIsport, získané zdroje bude využívať na expanziu prostredníctvom otvorenia nových maloobchodných predajní, rozšírením tovarového portfólia o nové značky a zvýšenia úrovne pracovného kapitálu. „V CVI sme našli skvelého partnera na ďalšie rozširovanie nášho podnikania. Finančné prostriedky plánujeme použiť na otvorenie nových predajní, z ktorých niektoré otvoríme v krátkom čase,“ uviedol šéf a spoločník firmy EXIsport Peter Vaľo.

Uvedená transakcia je prvou transakciou investičných fondov, ktoré spravuje poľská investičná spoločnosť Credit Value Investments na Slovensku. „Veríme, že EXIsport má dobré vyhliadky na to, aby upevnil svoju pozíciu špičkovej siete športových potrieb na Slovensku, podporenej svojím manažérskym tímom, značkou a širokým pokrytím obchodmi,“ povedal výkonný riaditeľ a vedúci pre Českú republiku a Slovensko v CVI Radoslav Tausinger.

Spoločnosť EXIsport bola založená pred 14 rokmi. V súčasnosti prevádzkuje na Slovensku 32 predajní. Credit Value Investments sp. z.o.o. je nezávislá firma so sídlom v Poľsku, ktorá pôsobí ako profesionálny investičný manažér poľských uzavretých investičných fondov. Spoločnosť CVI spravuje investičné fondy, ktoré investujú do firemného dlhu s rôznymi profilmi úverového rizika a spravuje aj súkromný majetok v celkovej hodnote viac ako 1,2 mld. eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #EXIsport