Svetová banka má program pre podnikateľky, iniciovaný Ivankou Trumpovou

Svetová banka v sobotu spustila nový úverový program na podporu podnikania žien v rozvíjajúcich sa krajinách, ktorý iniciovala dcéra amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivanka.

09.07.2017 07:31
debata (15)

Svetová banka využila na spustenie programu summit veľkých svetových ekonomík G20 v Hamburgu. Program si už zabezpečil 325 miliónov dolárov, okrem iného od Spojených štátov, Saudskej Arábie alebo Spojených arabských emirátov. Peniaze by mal získavať aj zo súkromných zdrojov.

„Dúfame, že to bude mnohomiliardový fond, ktorý podporí podnikateľky,“ uviedol prezident Svetovej banky Jim Yong Kim. Projekt podľa neho podporí hospodársky rast aj rovnosť pohlaví.

Trump uviedol, že Spojené štáty sa na programe budú podieľať sumou 50 miliónov dolárov. Program podľa neho prispeje k odstráneniu prekážok, ktoré bránia ženám v zakladaní podnikov, pomôže zmeniť mnoho miliónov životov a poskytne „novú nádej ženám z nespočetných komunít po celom svete“.

Pri príležitosti spustenia programu prehovorila aj nemecká kancelárka Angela Merkelová a kanadský premiér Justin Trudeau.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Svetová banka #Ivanka Trumpová