Tesco chystá pri Galante nové distribučné centrum

Spoločnosti Tesco Stores Slovakia a Prologis uzavreli dohodu o výstavbe nového účelovo budovaného distribučného centra s rozlohou 55 tisíc metrov štvorcových v logistickom centre Prologis Park Galanta - Gáň na Slovensku.

19.12.2016 11:32
debata

Slúžiť má ako centrála pre skladovanie suchých potravín určených do predajní na Slovensku, v Českej republike a v Poľsku. Informovala o tom spoločnosť Tesco Slovakia.

„Rozhodnutie rozšíriť naše priestory v Prologis Park Galanta – Gáň bolo do veľkej miery dané jeho ideálnou polohou pre zásobovanie predajní obsluhujúcich zákazníkov po celej strednej Európe,“ povedal o výstavbe nového distribučného centra riaditeľ Tesco Stores Slovakia Martin Kuruc.

Podľa viceprezidenta a riaditeľa Prologis pre strednú a východnú Európu Martina Poláka hrá Prologis Park Galanta – Gáň v stredoeurópskom portfóliu čím ďalej, tým väčšiu úlohu. „Viac a viac globálnych prevádzkovateľov obchodov pre koncových spotrebiteľov začína Slovensko vďaka jeho vhodnej polohe a priaznivým podmienkam na trhu vnímať ako vhodnú lokalitu pre svoje logistické operácie v regióne,“ skonštatoval Polák.

Prologis Park Galanta – Gáň tvoria tri haly vybudované s celkovou rozlohou 185 tisíc metrov štvorcových distribučných priestorov. Po úplnom dobudovaní má byť v parku päť budov s celkovou veľkosťou takmer 250 tisíc metrov štvorcových.

Na Slovensku Tesco pôsobí od roku 1996 prostred­níctvom spoločnosti Tesco Stores SR, a. s. Tá prevádzkuje viac ako 150 obchodov. So svojimi viac ako 10-tisíc zamestnancami patrí Tesco k najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tesco #galanta