Zahraničné investície na Slovensku prudko narástli

Zahraničné podniky sa v tohtoročnom prvom polroku rozhodli, že na Slovensku preinvestujú 500 miliónov eur. To predstavuje medziročný nárast o 188 percent. Vyplýva to podľa agentúry Reuters z piatkových údajov slovenského ministerstva hospodárstva a investičné agentúry SARIO.

05.08.2016 12:14
debata (9)

„Je to ďalší dôkaz, že Slovensko má stabilné podnikateľské a politické prostredie. Dôležitými faktormi úspechu sú tiež spoločná mena euro, správne hospodárske priority vlády a kvalifikovaná pracovná sila,“ uviedol minister hospodárstva Peter Žiga. „Výsledky za prvý polrok 2016 dokazujú, že Slovensko je pre investorov stále atraktívne,“ dodal generálny riaditeľ agentúry SARIO Robert Šimončič.

Agentúra SARIO v prvom polroku asistovala pri 19 úspešných investičných projektov, čo predstavuje medziročný nárast o 36 percent. Tieto projekty priamo vytvoria viac ako 2000 pracovných miest a nepriamo by mali viesť k vzniku ďalších tisícov nových pracovných príležitostí. Značná časť investícií pritom smeruje do regiónov s vyššou mierou nezamestnanosti, upozornilo ministerstvo.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #SARIO #investície