Američania znovu objavujú Kubu

Počet Američanov cestujúcich na Kubu vzrástol v prvom polroku tohto roka medziročne o 84 percent. Uviedla to vo štvrtok kubánska tlačová agentúra Prensa Latina. Celkový počet turistov na Kube stúpol o 11,7 percenta.

08.07.2016 08:00
debata (12)

Čísla poskytol kubánsky minister pre cestovný ruch Manuel Marrero členom parlamentu. Presný počet návštevníkov z USA zverejnený nebol. Informácie sa nevzťahujú na desiatky tisícov Kubáncom žijúcich v USA, ktorí cestujú na ostrov každoročne navštíviť svoju rodinu.

Celkovo Kubu za január až jún navštívilo takmer 2,15 milióna turistov, čo bolo o 11,7 percenta viac ako pred rokom. Prensa Latina dodala, že výrazne vzrástol tiež počet návštevníkov zo Španielska, Talianska, Poľska a Nemecka.

Americká vláda vo štvrtok tiež predbežne schválila plán na komerčné lety do Havany z desiatich amerických miest. Očakáva sa, že tento rok na jeseň začne lety medzi USA a Havanou osem amerických aeroliniek – Alaska, American, Delta, Frontier, JetBlue, Southwest, Spirit a United. Denne sa má uskutočniť 20 priamych letov do Havany, z toho 14 z Floridy, kde žije najväčšia populácia Kubáncov.

Prvý komerčný let na Kubu by sa podľa súčasných plánov mal uskutočniť 1. septembra. Uskutočniť ho majú aerolinky Silver Airways a bude z Fort Lauderdale do Santa Clary. Teraz, keď boli povolené lety do Havany, je možné, že ak americká vláda dá záverečnej povolenie rýchlo, začnú niektoré aerolinky lietať ešte predtým, napísala agentúra AP.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Kuba #turizmus