Práca počas ME vo futbale? Taliani našli recept, štrajkujú

V Taliansku v týchto dňoch vznikajú štrajky, ktoré sa nápadne zhodujú s dobou zápasov národného futbalového mužstva na majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

18.06.2016 10:01
debata (1)

V pondelok v tom čase prestali pracovať vodiči autobusov a metra v metropole Rím a v piatok leteckí dispečeri, upozornila agentúra AFP.

Napriek snahe úradov zabrániť piatkovému štrajku, taliansky súd poverený schvaľovaním pracovných výluk potvrdil termín vybraný dispečermi, ktorí si oddýchli od svojich povinností už dve hodiny pred začatím zápasu Taliansko-Švédsko. K navádzaniu lietadiel sa vrátili pri očakávanom záverečnom hvizde rozhodcu v tomto stretnutí.

Kvôli dispečerom bojujúcim za lepšie podmienky odchodu do dôchodku skolabovala v Taliansku letecká prevádzka. Stovky letov mali meškanie alebo boli úplne zrušené.

V pondelok zase skomplikovali dopravu v Ríme štrajkujúci vodiči mestskej hromadnej dopravy, a to práve v čase, keď Taliansko porazilo Belgicko.

AFP upozornila, že futbal ale neochromuje úplne všetku činnosť v Taliansku. Svoju bdelosťou prekvapila talianska polícia, ktorá zadržala muža odsúdeného na deväť rokov väzenia za zločiny spáchané v žoldu mafie. Pristihla ho doma pri televízii, keď sa pozeral s kamarátom na futbal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #futbal