Nova zmizne z kábloviek na Slovensku. Príde Nova International

Skupina Nova uzavrela dohodu so Slovenskou asociáciou pre káblové telekomunikácie o podmienkach distribúcie staníc Nova International a Nova Sport v slovenských káblových televíziách. Súčasťou dohody je spolupráca pri vypínaní kanálov, ktoré sú na Slovensku šírené bez povolenia Novy. Nova to uviedla v tlačovej správe.

14.06.2016 11:15
debata (5)

„Sme veľmi radi za uzavretie tejto rámcovej dohody s asociáciou, ktorá pod sebou združuje množstvo významných slovenských poskytovateľov káblových služieb. Uzavretie dohody je v súlade s našou dlhodobou stratégiou,“ uviedol riaditeľ sekcie nových projektov Novy Petr Horák s tým, že Nova rokuje aj s ďalšími subjektami.

„Dohoda je dobrým základom pre nastolenie rovnakých a spravodlivých podmienok pre kanály skupiny Nova pre celý slovenský mediálny trh bez ohľadu na veľkosti operátora či spôsob distribúcie,“ dodal Otto Verba zo slovenskej asociácie.

Nova svoje zahraničné vysielanie sústreďuje do kanála Nova International. Naopak, kanály Nova, Nova Cinema, Smíchov, Fanda a Telka sú určené len pre domáci trh.

Slovenská asociácia pre káblové telekomunikácie (SAKT) pod sebou združuje množstvo prevádzkovateľov káblového vysielania. Patrí medzi ne napríklad ANTIK Telecom, DIGI Slovakia, DSI dáta, Orange Slovensko, SATRO, slovenský Telekom, SWAN a ďalšie.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Nova #káblová televízia