Obed s Buffettom tentoraz vyšiel na 3,5 milióna USD

Každoročná charitatívna aukcia obeda s finančníkom a filantropom Warrenom Buffettom tento rok vyniesla takmer 3,5 milióna dolárov. Víťaz dražby si prial zostať anonymný, napísala agentúra AP.

11.06.2016 10:33
debata (4)

Dosiahnutá cena vyrovnala rekord z roku 2012. Výťažok z aukcie, ktorá sa tento rok konala už sedemnástykrát, získa rovnako ako v minulých rokoch nadácia Glide Foundation zo San Franciska. Nadácia Glide Foundation poskytuje sociálne služby chudobným a bezdomovcom v San Franciscu. Z predchádzajúcich 16 aukcií už získala viac ako 20 miliónov dolárov. S nápadom aukcie prišla Buffettova prvá žena Susan.

Víťaz bude obedovať s Buffettom v reštaurácii Smith & Wollensky v newyorskej obchodnej štvrti Manhattan. Môže si so sebou priviesť sedem priateľov a s investorom stráviť niekoľko hodín v rozhovore na akúkoľvek tému. Jedinou výnimkou sú budúce investície Buffetta alebo jeho firmy Berkshire Hathaway.

Osemdesiatpäťročný Buffet je tretím najbohatším mužom planéty. Časopis Forbes jeho majetok odhaduje na 66,8 miliardy USD. Takmer všetok svoj majetok sa Buffett rozhodol dať na charitu.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Warren Buffett