Francúzsko chce podporiť Grécko investíciami

Francúzsko chce prispieť k zotaveniu gréckej ekonomiky investíciami. Pred začiatkom oficiálnej návštevy Atén to vyhlásil francúzsky premiér Manuel Valls. Za možné oblasti záujmu francúzskych investorov označil energetiku, turizmus, dopravu a poľnohospodárstvo.

02.06.2016 12:31
debata (2)

„Samozrejme, že (Francúzsko má záujem investovať v Grécku). Chceme, aby viac francúzskych podnikov skúmalo investičné možnosti, pretože chceme pomôcť zotaveniu gréckej ekonomiky,“ povedal Valls pre štvrtkové vydanie gréckeho denníka Kathimerini. Ako dodal, v rokovaniach o zmiernení podmienok splácania gréckeho dlhu bolo Francúzsko na strane Atén, čo je politika, v ktorej bude Paríž pokračovať. „To je posolstvo, ktoré odovzdám (gréckemu premiérovi) Alexisovi Tsiprasovi,“ zdôraznil Valls.

Rozhodnutie ministrov financií členských štátov eurozóny z 24. mája o uvoľnení ďalšej finančnej pomoci označil Valls za pozitívny signál, ktorý zvyšuje šance, že po skončení medzinárodného úverového programu sa Grécko v roku 2018 dokáže vrátiť na dlhopisové trhy. „Miesto Grécka je v Európskej únii a eurozóne. To je trvalá pozícia Francúzska a je to dôvod, prečo sme sa vlani tak veľmi usilovali o dohodu,“ citoval denník francúzskeho premiéra.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #Francúzsko