Prešovskí cestári opravia vybrané havarijné úseky ciest

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja plánuje rekonštrukciu havarijných úsekov ciest druhej a tretej triedy po zimnej údržbe ciest v tomto roku.

24.05.2016 16:21
debata (2)

Predpokladaná cena prác plánovaných na dva mesiace je takmer 2,1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (2,5 mil. eur vrátane dane).

„Predmetom zákazky je rekonštrukcia 26 vybraných havarijných úsekov ciest pozostávajúca z odstránenia podkladov, pokládky krytov a vyrovnania povrchu krytu vozovky vrátane súvisiacich stavebných prác na cestách II. a III. triedy na území PSK,“ oznámili prešovskí krajskí cestári vo vyhlásenej výzve na predkladanie ponúk.

Uchádzači môžu predkladať ponuky do 27. júna. Zákazka je rozdelená na sedem častí podľa oblastí v pôsobnosti prešovskej krajskej správy a údržby ciest. Jednou z podmienok účasti je, aby v rokoch 2011 až 2015 uskutočnili práce rovnakého alebo podobného charakteru v objeme minimálne 10,5 mil. eur vrátane dane za päť rokov, ak uchádzač predkladá ponuku na všetkých sedem častí. V prípade ponuky na jednu časť zákazky je potrebné preukázať realizované práce najmenej za 1,5 mil. eur vrátane dane za jeden rok.

Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja je rozpočtová organizácia zriadená 1. decembra 2003. V pôsobnosti má vyše 523 kilometrov ciest druhej triedy a 1 920 kilometrov ciest tretej triedy na území Prešovského kraja. Organizačne je rozdelená na sedem regionálnych oblastí Bardejov, Humenné, Poprad, Prešov, Stará Ľubovňa, Svidník a Vranov nad Topľou.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #cesty #Prešovský samosprávny kraj