V americkej lotérii vyhral jediný tiket 429 miliónov dolárov

Závratných 429,6 milióna dolárov vyhral majiteľ jediného tiketu so správnymi číslami ťahanými v sobotu v americkej lotérii Powerball.

08.05.2016 08:43
debata (1)

Aj keď sa stal veľkým boháčom, nejde o najvyššiu výhru v USA, v januári totiž v rovnakej lotérii padol rekordný jackpot vo výške 1,59 miliardy dolárov, o ktorý sa podelili traja výhercovia.

Kto je konkrétnym výhercom sobotňajšieho večerného ťahu, zatiaľ nie je známe. Podľa informácií médií tiket so správnou kombináciou šiestich čísel – 25, 66, 44, 5, 26 a jackpotovým Powerball 9 – podali v New Jersey. Výhercovia veľkých súm v amerických lotériách nie sú niekedy verejnosti známi niekoľko mesiacov.

Šanca na výhru v Powerball je podľa agentúry Reuters jedna ku 292 miliónom. Štatistici uvádzajú, že Američania tak majú zhruba 25-krát väčšiu šancu stať sa prezidentom Spojených štátov, ako vyhrať v tejto stávkovej hre.

Hovorca lotérie Kelly Cripeová uviedla, že Powerball sa hrá v 44 štátoch USA, vo federálnom dištriktu (District of Columbia), v Portoriku a na Amerických Panenských ostrovoch.

Pokiaľ bude chcieť výherca získať jackpot v celej výške, musí sa uspokojiť so splátkami rozloženými na 29 rokov. Môže si tiež nechať výhru vyplatiť naraz, ale v takom prípade sa výhra výrazne zníži na 284,1 milióna dolárov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #lotéria #Powerball