Nová ministerka pôdohospodárstva sa zameria i na problém mlieka

Priority novej ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriely Matečnej sa budú týkať aj problémov v oblasti produkcie mlieka a bravčového mäsa.

30.03.2016 13:35
Gabriela Matečná Foto: ,
Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná
debata

„Samozrejme, po konzultácii s jednotlivými odbornými inštitúciami, so zväzmi, budeme túto problematiku riešiť,“ uviedla na stredajšom brífingu ministerka Matečná.

Jedným z jej krokov bude tiež audit procesov na jednotlivých sekciách a inštitúciách, ktoré spadajú pod rezort, a to v štátnych podnikoch a príspevkových organizáciách. „Každý minister, ktorý príde na úrad, tam chce mať svojich ľudí a lojálnych ľudí a odborníkov. Práve preto robím audit jednotlivých sekcií, no uvidím, ako to dopadne,“ dodala.

Na pomoc pre mladých farmárov vidí nová ministerka dosť priestoru v rámci plánu rozvoja vidieka, z ktorého môžu čerpať. V snahe dostať viac slovenských výrobkov na trh plánuje nová ministerka pokračovať v politike svojho predchodcu Ľubomíra Jahnátka, napríklad cez podporu marketingu slovenských značiek alebo komunikáciou s obchodnými reťazcami. Podľa nej je tiež potrebné pokračovať v systematických kontrolách bezpečnosti potravín tak, ako sa robili doteraz.

debata chyba
Viac na túto tému: #mlieko #ministerstvo pôdohospodárstva #bravčové mäso #Gabriela Matečná