Volkswagen zvoláva v USA do servisov aj elektromobily

Nemecký automobilový koncern Volkswagen zvoláva v Spojených štátoch do servisov takmer 5600 elektromobilov e-Golf. Dôvodom je problém s batériou, ktorý môže viesť k zastaveniu chodu motora.

29.03.2016 08:00
debata (1)

Opatrenia sa podľa Volkswagenu týkajú všetkých elektromobilov e-Golf predaných v USA od ich uvedenia na trh v novembri 2014. Automobilka v správe pre americký Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) uviedla, že problém môže „spôsobiť núdzové odstavenie batérie, čo deaktivuje elektrický motor vozidla“.

Volkswagen teraz v Spojených štátoch čelí ostrej kritike aj žalobám pre škandál týkajúci sa manipulácie s testami emisií naftových vozidiel. Americká federálna Agentúra pre ochranu životného prostredia (EPA) podľa februárovej správy denníka Welt am Sonntag nemeckú automobilku vyzvala, aby obchádzanie emisných testov odčinila výrobou elektromobilov v USA.

EPA vlani v septembri obvinila Volkswagen, že do vozidiel s naftovými motormi inštaloval softvér umožňujúci pri testovaní emisií skrývať vysoko nadlimitné hodnoty toxických oxidov dusíka. Volkswagen potom priznal, že v USA je týmto softvérom vybavených takmer 570 000 vozidiel.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #emisie #e-Golf