Na Veľkonočnú nedeľu vajíčka nekúpite

Na Veľkonočnú nedeľu budú potraviny, banky a obchodné centrá zatvorené. Nákupy na veľkonočný stôl preto treba urobiť na Veľký piatok alebo počas Bielej soboty, keď budú prevádzky fungovať štandardne.

23.03.2016 15:00
slovenske potraviny, tesco, slovensko, obchod,... Foto: ,
Sviatočnému stolu dominuje mäso a údeniny. Na Veľkonočnú nedeľu však budú obchody zatvorené.
debata

S upravenými otváracími hodinami musia šibači počítať aj na Veľkonočný pondelok. Menšie predajne zatvoria aj v čase oblievačky.

Jarné sviatky odštartujú už na Zelený štvrtok. Podľa tradície by na stole nemal chýbať špenát alebo iná zelená strava, ktorú môžu gazdinky kúpiť v ktoromkoľvek supermarkete. Najväčšie reťazce budú mať otvorené aj v najväčší kresťanský sviatok na Veľký piatok. V deň pracovného pokoja zatvorí skôr jedine Coop Jednota, ktorá bude otvorená podľa sobotňajších otváracích hodín. Na Bielu sobotu nakúpia ľudia vo všetkých predajniach. Práve počas víkendu sa budú nákupné košíky prehýbať pod ťarchou klasických veľkonočných pokrmov. Cez Veľkú noc platia Slováci najviac za údeniny, vajíčka, mliečne produkty a, samozrejme, sladkosti.

„Najväčší nával zákazníkov očakávajú obchodníci v piatok a sobotu. Dominovať budú viacdenné nákupy v podobe nealkoholických a alkoholických nápojov a tradičného veľkonočného sortimentu. Vyhrané majú tie prevádzky, ktoré oslovia zákazníka lepšou, ale i lacnejšou ponukou tovaru,“ myslí si analytik Ľubomír Drahovský z agentúry pre prieskum trhu Terno.

Brány obchodov sa zatvoria až v nedeľu, čo platí aj pre nákupno-zábavné centrá. Už v pondelok sa budú môcť devy ukryť pred kúpačmi napríklad aj v predajniach, ktoré budú s výnimkou Lidla, supermarketov a potravín Coop Jednota, Terna a Mojej Samošky, otvorené. Tesco sprístupní pre zákazníkov svoje hypermarkety, supermarkety a expresy od ôsmej hodiny ráno. Obchodné domy Tesco ostanú okrem predajne MY v Bratislave zatvorené. Billa sa bude riadiť otváracími hodinami ako v bežnú nedeľu, no menšie predajne na námestiach budú ešte sviatkovať. Od siedmej ráno do šiestej večer nakúpite v pondelok aj v Kauflande.

Špeciálny otvárací čas ovplyvní aj služby. V piatok a sobotu budú otvorené iba banky vo vybraných nákupných centrách. V nedeľu a pondelok budú môcť ľudia využiť na platenie internetbanking a mobilné aplikácie, pretože finančné domy ostanú zatvorené. Podobne to bude aj s odosielaním pošty, keďže v piatok a pondelok budú priehradky okrem vybraných obchodných stredísk v Bratislave, Košiciach, Nitre a Žiline zatvorené. Lekárne v okresných mestách, ktoré majú pohotovosť, musia pacientom vydávať lieky aj počas voľna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #otváracie hodiny #veľkonočné sviatky