Tržby Hamé na Slovensku dosiahli vlani 37 miliónov eur

Výrobca trvanlivých a chladených potravín, skupina Hamé, zaznamenal v minulom roku na Slovensku medziročný nárast tržieb o 11 % na zhruba 37 miliónov eur.

23.02.2016 13:56
debata (6)

Vo výsledku je zahrnutý aj prešovský závod Doma. Ako uviedla spoločnosť, tržby celej skupiny vlani prekročili hranicu šesť miliárd českých korún (CZK), čo v porovnaní s rokom 2014 predstavuje nárast o 8 %.

„Naše výsledky v roku 2015 dokazujú, že úspešne pokračuje teritoriálna i segmentová diverzifikácia vývozu Hamé. Už nie sme ako v minulosti fixovaní len na český trh, ten sme už prerástli. A dávno už nie sme iba výrobcovia paštét a mäsových konzerv, ale posilnili sme aj v ďalších segmentoch, napríklad v chladenom sortimente,“ okomentoval výsledky generálny riaditeľ skupiny Martin Štrupl. Zdôraznil, že Hamé by malo pokračovať aj naďalej v súčasnej podobe, a vďaka zmene vlastníka očakáva aj ďalší rozvoj firmy.

Najväčší podiel na tržbách Hamé mali v minulom roku trvanlivé mäsové výrobky, a to paštéty, mäsové konzervy a taktiež hotové jedlá. Výrazne, o 11 percent, narástol chladený sortiment (chladené hotové jedlá, bagety). Darilo sa rovnako segmentu zeleninových produktov a výrobkov z paradajok.

Tržby na najdôležitejšom českom trhu predstavovali v roku 2015 celkovo 50 %, ďalšiu polovicu získalo Hamé na zahraničných trhoch. Druhým najväčším cieľom pre výrobky spoločnosti bolo Slovensko (17 % tržieb), ďalej Rumunsko (9 %), Rusko (9 %) a Maďarsko (7 %). V roku 2015 Hamé dokázalo svoje produkty predať na 46 trhoch po celom svete.

Skupina Hamé sa zaoberá výrobou trvanlivých i chladených potravín. Spoločnosť vyváža produkty do približne 40 krajín sveta, na piatich kontinentoch a svoje výrobky ponúka aj pod značkami Otma, Veselá pastierka, Znojmia, Hamánek, Hamé Life Style, Doma a Vasco da Gama. Hamé má v súčasnosti desať výrobných závodov, z toho sedem v Českej republike, jeden na Slovensku (Doma v Prešove) a dva v zahraničí (v Rusku a v Rumunsku).

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #Hamé