V USA padol rozprávkový jackpot 1,59 miliardy USD

V Spojených štátoch padol rekordný jackpot, keď v lotérii Powerball získal zatiaľ neznámy výherca doteraz najvyššiu výhru 1,59 miliardy dolárov. Podľa agentúry Reuters bol tiket s víťaznou kombináciou čísel predaný v Kalifornii.

14.01.2016 07:32
Powerball Jackpot Foto: ,
Zamestnanec 7-Eleven store M. Faroqui oslavuje so zákazníkmi po zistení, že obchod predal výherný tiket lotérie Powerball. Zatiaľ neznámy výherca si ho kúpil v tomto obchodíku na predmestí Los Angeles. Tiket znamená rekornú výhru 1,59 miliardy dolárov.
debata (4)

Podľa pravidiel americkej lotérie získava výherca čiastku 930 miliónov dolárov, ak sa rozhodne vybrať výhru okamžite a v hotovosti. Na plnú čiastku 1,59 miliardy má nárok v prípade, že sa rozhodne pre splátky rozložené do 29 rokov. Pravdepodobnosť výhry bola podľa lotériových štatistikov jedna ku 292 miliónom.

Víťazný tiket bol predaný v štvrti Chino Hills na východnom predmestí Los Angeles, napísala agentúra Reuters. Ťah sa uskutočnil vo floridskom meste Tallahassee.

Doteraz najvyššiu výhru v Powerballu získala v máji 2013 84-ročná penzistka z Floridy, na ktorú čakalo 590,5 milióna dolárov. Zatiaľ najvyššia lotériová výhra na území Severnej Ameriky padla v marci 2012. V konku­renčnej hre Mega Millions bolo v jackpote 656 miliónov dolárov, ktoré si rozdelilo niekoľko výhercov.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #lotéria #jackpot #Powerball