Nákupy počas Cyber Monday v USA trhali rekordy

Internetové nákupy v Spojených štátoch počas takzvaného kybernetického pondelka presiahli tri miliardy dolárov.

03.12.2015 06:00
Cyber Monday, internet, Amazon Foto: ,
Pracovníci v sklade amerického Amazonu pripravujú zásielky na odoslanie.
debata (2)

Pondelok tak bolo pre americké internetové obchody z hľadiska tržieb najlepším dňom v histórii. Vyplýva to z údajov výskumnej spoločnosti comScore.

Hodnota internetových nákupov dosiahla 3,11 miliardy dolárov, oproti minuloročnému kybernetickému pondelku tak vzrástla o 21 percent. Internetové obchody počas kybernetického pondelka nasledujúceho po Dni vďakyvzdania, ponúkajú rozsiahle zľavy. Kybernetický pondelok mal v USA premiéru pred desiatimi rokmi a rozšíril sa aj do ďalších krajín, vrátane Slovenska.

Tento rok sa kybernetický pondelok v USA stal rekordnom dňom z hľadiska internetových nákupov už šiestykrát za sebou. „Napriek určitým špekuláciám, že kybernetický pondelok stráca na význame, rekordy a silné tempá rastu potvrdzujú, že ide stále o veľmi dôležitú obchodnú udalosť,“ uviedol podľa agentúry AP emeritný predseda spoločnosti comScore Gian Fulgoni.

Internetový predaj sa na celkových maloobchodných tržbách v USA podieľa zhruba desiatimi percentami. Počas vianočnej nákupnej sezóny sa ale tento podiel zvyšuje až na 15 percent, k čomu prispieva okrem iného aj kybernetický pondelok.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Cyber Monday