LOT otvára letecké spojenie Košice - Varšava

Poľské aerolínie LOT zriaďujú pravidelnú leteckú linku Košice - Varšava. Lietať začínajú od 28. marca, šesťkrát týždenne, uviedla v pondelok generálna riaditeľka pre Česko, Slovensko a balkánske krajiny Jolanta Grala Bednárčik.

09.11.2015 17:04
debata

Cena spiatočnej letenky v ekonomickej triede začína od 177 eur. "LOT reaguje na potreby cestujúcich a ponúka pestrú paletu destinácií – napríklad Londýn, Paríž, Ženeva, Brusel, Hamburg, či Barcelona, v rámci Európy s prestupovým časom na varšavskom letisku 30 minút napríklad do Mníchova a do 60 minút pri lete do Štokholmu,“ uviedla Bednárčik.

Dodala, že aerolínie LOT lietajú okrem iného aj na americký kontinent do Toronta a New Yorku, do Pekingu a od januára budúceho roku budú lietať aj do Tokia. LOT bude prevádzkovať lety do Košíc moderným lietadlom typu Bombardier Q 400 s kapacitou vyše 70 miest.

"LOT ako nový dopravca a Varšava ako destinácia je dobrou správou pre cestujúcich, ktorí môžu využiť komfortnejší a rýchlejší spôsob dopravy a výrazne sa rozšíri aj ponuka transferových destinácií v rámci Európy,“ povedal zástupca výkonného riaditeľa spoločnosti letisko Košice Tomáš Jančuš. Ako informovala Bednárčik, Košice sú jednou z prvých destinácií, ktoré LOT otvorí po ukončení reštrukturali­začného procesu. Spolu s Košicami LOT otvára aj ďalšie destinácie ako napríklad Tokio, Soul, Barcelona, Zurich, Benátky, Nice, Bejrút, či Ľubľana.

Poľské aerolínie LOT prepravia ročne okolo 5 miliónov cestujúcich do 60 destinácií sveta. Ako jediný dopravca v regióne ponúkajú diaľkové lety do USA, Kanady a Číny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Košice #aerolinky #Varšava #LOT