Volkswagen má nové problémy s emisiami. Po dusíku ide o uhlík

Volkswagen má ďalší problém, ktorý by ho mohol stáť dve miliardy eur. Týka sa emisí oxidu uhličitého pri 800-tisíc vozidlách.

03.11.2015 19:50
debata (20)

Nemecký automobilový koncern Volkswagen zistil vo svojich vozidlách nezrovnalosti v údajoch o emisiách oxidu uhličitého (CO2).

Problém by sa mohol týkať zhruba 800 000 áut a spôsobiť podniku hospodársku ujmu okolo dvoch miliárd eur. Oznámila to v utorok firma. Volkswagen už od septembra čelí škandálu týkajúceho sa falšovania testov emisií.

Škandál sa doteraz týkal údajov o emisiách oxidov dusíka a zahŕňal asi 11 miliónov vozidiel.

Automobilka nespresnila, ktorých vozidiel sa problémy týkajú. Podľa agentúry DPA ide predovšetkým o naftové automobily, nie je vraj ale vylúčené, že sa problém týka aj benzínových áut. Volkswagen upozornil, že zistené nezrovnalosti nemajú vplyv na bezpečnosť vozidiel.

Pri naftových autách sa nezrovnalosti ohľadom emisií oxidu uhličitého týkajú motorov s objemom 1,4 litra, 1,6 litra a 2,0 litra. V prípade vlajkovej značky VW ide o vozidlá Polo, Golf a Passat, pri značke Audi o modely A1 a A3 a pri značke Seat o autá Leon a Ibiza, povedal agentúre DPA hovorca firmy.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #emisie