Standard & Poor's potvrdila rating Ruska

Medzinárodná ratingová agentúra Standard & Poor's potvrdila Rusku rating dlhodobých a krátkodobých záväzkov v zahraničnej mene na úrovni BB+/B a rating dlhodobých a krátkodobých záväzkov v domácej mene na stupni BBB-/A-3. Výhľad ratingov dlhodobých záväzkov v domácej aj zahraničnej mene zostáva negatívny.

17.10.2015 09:33
debata (90)

Hodnotenie úverovej spoľahlivosti krajiny podporuje to, že čistý dlh vlády je nízky a ratingová agentúra predpokladá, že to takto zostane počas celého obdobia rokov 2015 až 2018. Zároveň však odhaduje, že priemerný ročný rast ekonomiky krajiny za obdobie rokov 2015 až 2018 bude iba vo výške približne 0,4 %. V predchádzajúcich štyroch rokoch hospodárstvo Ruska rástlo ročne priemerne o 2,4 %.

Základný scenár agentúry ráta s tým, že sankcie voči Rusku zostanú v horizonte prognózovaného obdobia v platnosti, ak sa nevyrieši konflikt na Ukrajine. Pripúšťa však, že situácia sa môže zmeniť, a ak by sa sankcie zrušili, jedným z možných výsledkov by zo strednodobého hľadiska mohol byť mierny pozitívny impulz pre ruskú ekonomiku.

90 debata chyba
Viac na túto tému: #rating #Rusko #Standard & Poor's