Predaj iPhonov 6s je rekordný, na Slovensko prídu 9. októbra

Americká technologická spoločnosť Apple predala počas prvých troch dní od uvedenia na trh viac ako 13 miliónov inteligentných telefónov iPhone 6S a iPhone 6S Plus.

28.09.2015 15:53
iPhone 6S, iPhone 6S Plus, Apple Foto:
iPhone 6S a iPhone 6S Plus
debata (12)

Firma tak prekonala rekord z minulého roka, keď trojdňový predaj nových modelov iPhone 6 a iPhone 6 Plus prekročil desať miliónov. Firma v pondelok oznámil, že od 9. októbra predaj telefónov iPhone 6S a iPhone 6S Plus rozšíri do ďalších viac ako 40 krajín, vrátane Slovenska.

„Predaj telefónov iPhone 6S a iPhone 6S Plus je fenomenálny, prekonáva všetky predchádzajúce predajné výsledky za prvý víkend v histórii Applu,“ uviedol generálny riaditeľ Tim Cook. K tohtoročnému predajnému rekordu podľa agentúry Reuters prispel čínsky trh, na ktorý vlani nové modely vstúpili s oneskorením.

Apple v piatok uviedol nové telefóny iPhone 6S a iPhone 6S Plus na trh v Austrálii, Kanade, Číne, Francúzsku, Nemecku, Hongkongu, Japonsku, na Novom Zélande, Portoriku, Singapure, Británii a v USA.

Analytici predpokladali, že predaj počas víkendu dosiahne 12 až 13 miliónov prístrojov.

Nové telefóny majú rýchlejší procesor A9, operačná pamäť sa zväčšila o polovicu na 2 GB, displej umožňuje rozlíšiť silu dotyku a telefón má aj dokonalejší fotoaparát s rozlíšením 12 megapixelov, čo je vôbec prvé zvýšenie od roku 2011. Nové prístroje tiež nahrávajú video v rozlíšení 4K.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone