Do radu na nový iPhone si Austrálčanka postavila robota

Medzi prvými záujemcami, ktorí si v piatkovom chladnom a daždivom dni v Sydney kúpili svoj nový prístroj iPhone 6S alebo 6S Plus firmy Apple, bola aj robotka Lucy. V rade stála štvrtá a zrejme je prvým robotom, ktorý čakal v rade na nový iPhone.

25.09.2015 11:24
debata (1)

Prevádzkovateľkou teleprezentačného robota je Lucy Kellyová. „Zvyčajne mám prácu a ďalšie záležitosti, ktorých sa musím zúčastniť, a nemôžem tráviť dva dni čakaním v rade, tak mi môj šéf v práci navrhol, nech si vezmem jedného z robotov a použijem ho, aby stál na mojom mieste,“ oznámila Kellyová agentúre Reuters cez iPad.

Teleprezentačný robot kalifornskej firmy Double Robotics tvorí pohyblivý držiak typu Segway, na ktorom je pripevnený iPad. Ten umožňuje majiteľovi, aby bol prítomný v danom mieste bez toho, aby sa tam osobne dostavil.

Analytici očakávajú, že za prvý víkend Apple predá 12 až 13 miliónov nových iPhonov. Keď prišiel Apple s novým prístrojom vlani, predalo sa ho za prvý víkend desať miliónov. Jeho predaj v Číne však meškal.

Robot Atomic 212 ovládaný na diaľku cez mobilnú... Foto: SITA/AP, Glenn Nicholls
Apple iPhone Australia Robot Atomic 212 ovládaný na diaľku cez mobilnú sieť stojí v austrálskom Sydney v rade na nový iPhone.

Fanúšikovia od San Franciska cez Londýn po Sydney táboria už niekoľko dní pred obchodmi spoločnosti Apple. Firma na začiatku tohto mesiaca uviedla, že predbežné objednávky naznačujú, že by predaj nového prístroja za prvý víkend mohol prekonať vlaňajší rok. Apple prvý iPhone predstavil v roku 2007. Stal sa jeho najpredávanejším prístrojom. Na celkových príjmoch firmy mal v minulom štvrťroku takmer dvojtretinový podiel.

Nové telefóny majú nový výkonný procesor A9, displej rozlišujúci silu dotyku a tiež dokonalejší fotoaparát s rozlíšením 12 megapixelov, čo je vôbec prvé zvýšenie od roku 2011, a nahrávajú video v rozlíšení 4K. V piatok sa začínajú predávať v Austrálii, Kanade, Číne, vo Francúzsku, v Nemecku, Hongkongu, Japonsku, na Novom Zélande, v Portoriku, Singapure, Británii a v USA.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone