Daimler ráta, že Mercedesy sa budú v Číne dobre predávať

Nemecký automobilový koncern Daimler naďalej predpokladá, že jeho predaj v Číne v tomto roku stúpne o minimálne desať percent na viac ako 300 000 vozidiel. Uviedol to v pondelok šéf čínskych aktivít podniku Hubertus Troska.

25.08.2015 08:21
debata (1)

Čína v roku 2009 vďaka silnému rastu predaja vystriedala Spojené štáty na pozícii najväčšieho automobilového trhu sveta. V poslednej dobe má ale na dopyt v Číne negatívny vplyv spomaľovania rastu tamojšej ekonomiky.

„Stále sme presvedčení, že náš tohtoročný predaj výrazne prekročí 300 000 vozidiel,“ povedal Troska. Upozornil síce na krátkodobé negatívne faktory, ako je napríklad prepad čínskych akcií, ale dodal, že dlhodobejšie vyhliadky čínskeho automobilového trhu sú priaznivejšie.

Daimler je známy najmä výrobou luxusných automobilov Mercedes-Benz. Koncern dúfa, že do konca tohto desaťročia predstihne domácich konkurentov Audi a BMW a získa vedúce postavenie na svetovom trhu s luxusnými vozidlami.

Na čínskom trhu Daimler zatiaľ za Audi a BMW výrazne zaostáva. V prvej polovici tohto roka v Číne predal 165 000 vozidiel, zatiaľ čo predaj BMW dosiahol 230 000 vozov a predaj Audi dokonca 274 000 vozidiel, píše agentúra DPA.

V júli však Daimler zvýšil predaj automobilov Mercedes-Benz v Číne medziročne o 41,5 percenta, zatiaľ čo predaj BMW klesol o šesť percent a predaj Audi dokonca o 12,5 percenta. Podľa Trosku pomáhajú automobilke znižovať náskok konkurentov na čínskom trhu nové modely.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #Mercedes #Daimler