Google pôjde do úzadia, zvykajte si na Alphabet

Americká internetová firma Google Inc v utorok oznámila, že mení organizačnú štruktúru. Stane sa súčasťou holdingu zvaného Alphabet, do ktorého budú zahrnuté aj vyhľadávacie a mapové služby a server YouTube.

11.08.2015 10:35
debata (2)

Do nového holdingu bude patriť aj širokopásmové pripojenie a káblová televízia Fiber, laboratóriá Nest a investičné dcérska spoločnosť Google Ventures.

Šéfom holdingu Alphabet bude zakladateľ firmy Larry Page. Ďalší zo zakladateľov Sergey Brin bude zastávať funkciu prezidenta a výkonným predsedom spoločnosti bude Eric Schmidt, oznámila spoločnosť vo svojom sídle v kalifornskom Mountain View. Šéfom Googlu sa stane Sundar Pichai, doterajší viceprezident pre produkciu.

„Nová štruktúra nám umožní sústrediť sa na mimoriadne príležitosti, ktoré vo vnútri Googlu máme,“ komentoval zmenu Page. „Alphabet je súborom firiem, z ktorých je pochopiteľne najväčší Google,“ dodal.

Alphabet nahradí Google ako verejne obchodovanú spoločnosť, všetky akcie Googlu sa automaticky zmenia na akcie Alphabet s identickými právami. Nové usporiadanie nadobudne platnosť „neskôr v tomto roku,“ uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Alphabet