Podiel v J&T získala čínska firma, 5 % ju stálo 79 miliónov eur

Čínska spoločnosť CEFC Shanghai International Group (CEFC) získala v skupine J&T podiel 5 %. Dokončenie transakcie potvrdila týždenníku Euro hovorkyňa J&T Monika Veselá.

13.05.2015 22:04
debata (7)

Za nové akcie upísané v skupine Číňania zaplatia 78,95 mil. eur, alebo 2,17 mld. CZK. Informoval o tom v stredu portál e15.cz. Doterajší majitelia Jozef Tkáč a Ivan Jakabovič budú mať v skupine každý podiel 47,5 %. Zmluvu o strategickej spolupráci uzavreli CEFC a J&T vlani. Podľa informácií z toho obdobia mali Číňania v J&T získať až tretinový podiel za takmer 20 mld. CZK, informuje e15.cz.

CEFC China Energy Company Limited je najväčšou súkromnou spoločnosťou v Šanghaji a šiestou najväčšou privátnou firmou v Číne. Pôsobí predovšetkým v oblasti financií, energetiky a priemyslu, kde sa zaoberá spracovaním, skladovaním, distribúciou a obchodovaním s ropnými, agrochemickými, petrochemickými a plynovými produktmi. Firma sa celosvetovo radí do TOP 500 firiem.

Skupina J&T Finance Group sa zameriava na poskytovanie komplexných služieb spojených s privátnym a retailovým bankovníctvom, správou majetku privátnych klientov a inštitúcií, investičným bankovníctvom a projektovým financovaním. Pôsobí na Slovensku, v Českej republike, v Chorvátsku a v Rusku.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #J&T