Brusel nie je spokojný s doterajšími rozhovormi o gréckych reformách

Nedostatočný pokrok v doterajších rokovaniach s Gréckom o jeho reformných plánoch pripustil hovorca Európskej komisie Margaritis Schinas.

16.04.2015 16:15
debata

Novinárom povedal, že pred rokovaním ministrov financií krajín platiacich eurom, ktoré sa uskutoční 24. apríla v lotyšskej Rige, by teraz bol potrebný rýchly pokrok v rokovaniach.

„V tejto chvíli nie sme spokojní s tým, čo bolo doteraz dosiahnuté,“ vyhlásil hovorca Európskej komisie. Už v minulých dňoch sa v európskych médiách začali objavovať informácie o tom, že v Rige sa dohodu o podobe gréckych reformných plánov dosiahnuť zrejme nepodarí. „K dohode v Rige nedôjde,“ citoval tento týždeň svoj zdroj z Európskej komisie denník Süddeutsche Zeitung.

Schinas vo štvrtok pripomenul, že na nočnom rokovaní na okraj posledného úniového summitu sa lídri niektorých krajín eurozóny s gréckym premiérom Alexisom Tsiprasom dohodli na technických rokovaniach. Z nich mal vzniknúť zoznam gréckych reformných zámerov, s ktorým by potom mohli vysloviť súhlas grécki veritelia.

Schninas však pripustil, že takýto vývoj zatiaľ nenastal. Aj napriek tomu rozhovory podľa neho ďalej pokračujú.

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #reformy #ministri financií eurozóny