RWE plánuje na Slovensku rásť

Nemecká energetická skupina RWE plánuje na Slovensku ďalšiu expanziu. Na slovenskom trhu chce rásť predovšetkým v oblasti distribúcie elektriny a v predaji energií.

16.04.2015 11:12
debata

Energetická firma tak neplánuje zo Slovenska odísť a kopírovať kroky niektorých iných zahraničných energetických investorov. „Slovensko je pre nás kľúčovým trhom. Máte vcelku stabilné regulačné prostredie a kvalitnú pracovnú silu. Nemáme dôvod odísť,“ povedal pre portál vEnergetike.sk šéfka sekcie stratégie a plánovania celej skupiny RWE Susanne Rompel.

Nemecká skupina však neplánuje uchádzať sa o 66-percentný podiel Slovenských elektrární, ktorý sa v súčasnosti predáva. „Neplánujeme sa uchádzať o Slovenské elektrárne. Chceme sa sústrediť hlavne na distribúciu elektriny a predaj energií,“ konštatovala Rompel.

Nemecká skupina RWE pôsobí na Slovensku od roku 2003, keď získala v privatizácii 49-percentný podiel Východoslovenskej energetiky. Po tom, ako sa slovenský trh s predajom energií liberalizoval, začala nemecká spoločnosť aj s predajom plynu na Slovensku prostredníctvom firmy RWE Gas Slovensko. Nemecký koncern RWE patrí medzi päť najväčších energetických spoločností v Európe.

debata chyba
Viac na túto tému: #energetika #RWE