Ruské automobilky rokujú o montáži áut v Iráne

Ruské automobilky AvtoVAZ, Gaz a Kamaz rokujú o začatí montáže ruských automobilov v Iráne. Informovalo tom podľa spravodajskej agentúry TASS ruské ministerstvo hospodárskeho rozvoja.

04.04.2015 10:08
debata (11)

„Niekoľko ruských automobilových spoločnosti má v súčasnosti rozhovory s iránskou stranou týkajúce sa začatia montáže ruských vozidiel v Iráne. Žiadne konkrétne dohody však zatiaľ neboli dosiahnuté,“ uviedlo ministerstvo.

Ruské automobilky dali už skôr najavo, že chcú prostredníctvom predaja v zahraničí kompenzovať slabý dopyt na domácom trhu. Ten sa stal obeťou slabnúcej ruskej ekonomiky, na ktorú doliehajú nízke ceny ropy a západné sankcie uvalené na Rusko pre jeho postup v ukrajinskej krí­ze.

Svetové mocnosti tento týždeň dosiahli s Iránom rámcové dojednanie, na základe ktorého by mala byť do konca júna pripravená konečná dohoda o iránskom jadrovom programe. Cieľom dohody je zabezpečiť, že iránsky jadrový program nebude môcť byť zneužitý na výrobu jadrovej bomby. Výmenou za ústupky budú postupne zrušené hospodárske sankcie, ktorým teraz Teherán čelí.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #automobilky #Irán