Aerolinky Wizz Air otvoria základňu v Košiciach už v júni

Maďarské nízkonákladové aerolínie Wizz Air otvoria svoju prvú základňu na Slovensku už v júni, teda o štvrť roka skôr, než pôvodne plánovali. Oznámila to v pondelok spoločnosť, ktorá tento krok zdôvodnila dopytom zákazníkov.

23.02.2015 14:08
debata

„Wizz Air s potešením oznamuje skorší dátum otvorenia základne v Košiciach. S našimi dvomi novými linkami na letisko Miláno-Bergamo a Doncaster-Sheffield bude v prevádzke o tri mesiace skôr, ako bolo pôvodne plánované,“ uviedli aerolinky. Podľa skorších informácií na základňu v Košiciach umiestni lietadlo Airbus A320.

Najväčší nízkonákladový prepravca v strednej a východnej Európe tiež uviedol, že súčasne zvýši počet letov na existujúcej linke z Košíc na londýnske letisko Luton, a to na desať spojov týždenne. V súčasnosti podľa letového poriadku ponúka z Košíc do Londýna sedem letov týždenne.

Wizz Air vlani prepravil 15,8 milióna cestujúcich, teda o 17 percent viac než v predchádzajú­com roku.

Základňu na Slovensku plánuje na jar zriadiť aj írsky nízkonákladový dopravca Ryanair. Lietadlá umiestni na bratislavské letisko, kde bol vlani najväčším leteckým prepravcom. Zriadenie základne umožní dopravcovi ponúkať ranné lety z Bratislavy a večerné prílety do slovenskej metropoly.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #aerolinky #Wizz Air