Penta mení hovorcu v Česku

Novým hovorcom investičnej spoločnosti Penta v Českej republike sa stal Ivo Mravinac, ktorý bol predtým riaditeľom komunikácie Českej pošty. Doterajší hovorca Penty Martin Danko bude mať na starosti externú komunikáciu skupiny Penta v európskych krajinách, kde firma pôsobí, bude aj v projektovom tíme pre mediálne investície. Spoločnosť Penta to v utorok uviedla v tlačovej správe.

03.02.2015 13:47
debata (4)

Mravinac pôsobil ako moderátor a neskôr riaditeľ programu rozhlasovej stanice Frekvence 1. Pracoval aj pre Českú televíziu a súkromné televízne stanice. Šéfom odboru komunikácie pošty bol osem rokov.

Penta začala podnikať v roku 1994 ako obchodník s cennými papiermi. Potom sa zamerala na investície do podnikov a realít. Teraz skupina investuje v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, maloobchodu a realitách.

V poslednom čase sa Penta zamerala na mediálne projekty, zatiaľ na Slovensku, kde okrem iného kúpila popredné slovenské vydavateľstvá 7 Plus a Trend Holding, získala menšinový podiel aj vo vydavateľstve Petit Press, ktorý vydáva napríklad denník Sme. Plánuje vstúpiť tiež na mediálne trhy v Česku a Poľsku.

Hovorcom Penty na Slovensku je aj naďalej Gabriel Tóth.

V jej spoločnostiach hlavne v strednej Európe pracuje viac ako 30 000 zamestnan­cov. Penta má zastúpenie aj na Cypre a britskom ostrove Jersey, ktoré sú označované za daňové raje.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Penta