Bratislavský Volkswagen po pauze spustil výrobné linky

Výrobné linky bratislavského závodu Volkswagen Slovakia (VW SK) sa v pondelok opäť rozbehli po celozávodnej dovolenke, ktorá trvala od 22. decembra minulého roku.

12.01.2015 10:34
debata (3)

Nečinnosť výroby firma využila na údržbu, kontrolu zariadení a najmä rekonštrukciu. Informoval o tom hovorca firmy Vladimír Machalík.

V produkcii SUV vozidiel sa realizovali komplexné stavebné a technologické úpravy, ktoré neboli možné v nepretržitej prevádzke počas roka. Na týchto úpravách pracovalo približne 500 zamestnancov VW SK a dodávateľských firiem. Celozávodná odstávka výroby sa netýkala závodu v Stupave, ktorý pracoval aj počas sviatkov

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov. Od roku 1991 vyrobil vyše 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Volkswagen