Šetrenie britského Tesca pocítia aj Maďari

Britská maloobchodná spoločnosť Tesco by mohla v Maďarsku zavrieť až 13 stratových obchodov, prevažne mimo hlavného mesta.

10.01.2015 21:51
debata (17)

Uviedol to maďarský denník Magyar Nemzet. O prácu by tak mohlo prísť až 1000 zamestnancov. Tesco sa k správe odmietlo vyjadriť.

Maďarská divízia TESCO-GLOBAL Áruházak v krajine prevádzkuje 222 obchodov. Je tak najväčším maloobchodným reťazcom a zároveň tretím najväčším zamestnávateľom v Maďarsku. Ďalšie obchody by mohla firma zavrieť v nasledujúcich mesiacoch, napísala maďarská agentúra MTI.

Tesco teraz v Británii zavádza úsporné opatrenia, aby sa vyrovnalo s poklesom cien a odlivom zákazníkov. Nový šéf Tesca predstavil plán, ktorý má firme pomôcť ukončiť roky strát podielu na trhu a vyrovnať sa s problémami, ktoré jej spôsobili finančné škandály týkajúce sa nadhodnotenia ziskov.

V Maďarsku navyše Tesco a ďalšie veľké maloobchodné firmy zasiahol prudký rast nákladov na kontrolu potravín a nový zákon, pre ktorý musia ukončiť činnosť tie maloobchodné reťazce, ktoré vykážu dva roky po sebe stratu.

Konkurenčná obchodná spoločnosť Spar v decembri oznámila, že ruší pre tento rok v Maďarsku viac ako polovicu investícií v objeme 59 miliónov eur. Dôvodom je podľa agentúry Reuters zmena daní zameraná na veľkých hráčov.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Tesco