SPP je s hospodárskym rokom 2014 spokojný

Slovenský plynárenský priemysel (SPP), ktorého jediným vlastníkom je štát, je s hospodárením v roku 2014 spokojný.

04.01.2015 19:36
debata (3)

SPP si udržal pozíciu najväčšieho dodávateľa plynu. "Udržali sme si pozíciu kľúčového dodávateľa v plyne v objeme predaného plynu vo všetkých segmentoch zákazníkov,“ uviedol hovorca SPP Michal Holeš. Najväčší dodávateľ plynu by mal tento rok ukončiť s približne 65-percentným trhovým podielom.

Oponenti vládneho kroku prevzatia SPP do rúk štátu dlhodobo tvrdia, že SPP je stratová firma. To však plynári odmietajú. "SPP je vo veľmi dobrej hospodárskej kondícii, realizované opatrenia prinášajú výsledky ako v prevádzkových nákladoch, tak aj v iných oblastiach,“ uviedol Holeš.

Podľa neho je za dobrými výsledkami firmy aj podnikanie v dodávkach elektriny. "Predaj elektriny sa stal plnohodnotnou súčasťou nášho podnikania. Potvrdzujeme tým našu dlhodobú stratégiu, stali sme sa najväčším dodávateľom energií,“ konštatoval Holeš.

Plynári nateraz nechceli zverejniť predpokladané hospodárske výsledky. "Predbežné výsledky nezverejňujeme, auditované hospodárske výsledky budú k dispozícii vo výročnej správe v druhom štvrťroku 2015,“ uzavrel Holeš.

Spoločnosť SPP priamo nadväzuje na viac ako 150–ročnú tradíciu plynárenstva na Slovensku. V súčasnosti poskytuje dodávku plynu a elektriny, ako aj doplnkových služieb pre viac ako 1,3 milióna zákazníkov. Jediným akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva hospodárstva SR.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #SPP