Toyota trhá rekordy, zostáva jednotkou pred Volkswagenom

Japonská automobilka Toyota Motor v prvých troch štvrťrokoch tohto roka zvýšila predaj o takmer tri percentá na rekordných 7,615 milióna vozidiel. Oznámila to v pondelok firma. Udržala si tak vedúce postavenie na svetovom trhu s automobilmi.

27.10.2014 08:56
debata (1)

Nemecký konkurent Volkswagen už skôr ohlásil päťpercentný nárast predaja na 7,40 milióna vozidiel. Vytlačil tak z druhej pozície na trhu amerického rivala General Motors, ktorého predaj stúpol o dve percentá na 7,37 milióna vozidiel.

V minulom roku obsadila Toyota prvú priečku s rekordným predajom 9,98 milióna vozidiel za celý rok. Tento rok počíta firma s nárastom predaja na 10,2 milióna vozidiel. Tiež Volkswagen predpokladá, že by tento rok mohol pokoriť hranicu desiatich miliónov predaných automobilov, píše agentúra AP.

Toyota v roku 2008 vystriedala na čele automobilového trhu firmu General Motors, ktorá bola dovtedy svetovým lídrom viac ako sedem desaťročí. V roku 2011 získal tento americký výrobca prvenstvo dočasne späť, pretože Toyota sa potýkala s negatívnymi dôsledkami ničivého zemetrasenia v Japonsku a rozsiahleho zvolávania áut do servisov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #automobilky