Spojenie automobiliek Fiat a Chrysler úspešne vstúpilo na burzy

Na burzách v New Yorku a Miláne sa v pondelok začalo obchodovať s akciami novej automobilovej skupiny Fiat Chrysler Automobiles (FCA), ktorá vznikla spojením talianskeho Fiatu s americkým Chryslerom. Cena akcií FCA okamžite po vstupe na trh zamierila nahor.

13.10.2014 18:07
Fiat Chrysler Automobiles, burza Foto: ,
Spoločnosť Fiat Chrysler Automobiles vstúpila v pondelok 13. októbra 2014 na burzu v New Yorku. Rovnaký krok urobila aj v Miláne.
debata

V New Yorku akcie posilnili o viac ako päť percent a krátko po začatí sa pohybovali okolo 9,15 dolára. Základom pre porovnanie je podľa agentúry Reuters piatková záverečná cena akcií samotného Fiatu.

Fiat získal nad Chryslerom už začiatkom tohto roka plnú kontrolu, formálne bola koncentrácia dokončená v nedeľu. Zlúčená skupina je siedmym najväčším výrobcom automobilov na svete.

FCA má úradné sídlo v Holandsku, na účely platenia daní ale sídli v Británii. Jej hlavné výrobné aktivity sú v Detroite a Turíne. Spoločnosť má ambiciózne plány, do roku 2018 chce napríklad zvýšiť svoj ​​celosvetový predaj o 60 percent na sedem miliónov vozidiel ročne.

debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #Fiat Chrysler