Najlepší minister financií regiónu je Poliak

Poľského ministra financií Mateusza Szczureka vyhlásil časopis Emerging Markets za najlepšieho ministra financií v regióne rozvíjajúcich sa európskych ekonomík pre rok 2014. Informovala o tom počas víkendu agentúra PAP.

13.10.2014 08:40
Kopacz, Piechocinski, Omilanowska, Grabarczyk,... Foto: , ,
Poľská premiérka Ewa Kopaczová predstavuje svoj kabinet. Minister financií Mateusz Szczurek je vpravo vzadu v sivom obleku.
debata

Szczurek dostal ocenenie počas zasadnutia Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky vo Washingtone. „Toto ocenenie je symbolom uznania nielen pre mňa, ale pre všetkých, ktorí prispeli k ekonomickému úspechu Poľska. Nikdy predtým Poľsko nedoháňalo Európu tak rýchlo, ako v posledných rokoch,“ vyhlásil minister. Poľsko je jedinou krajinou Európskej únie, ktorá sa počas finančnej krízy vyhla hospodárskej recesii.

V minulom roku ocenenie časopisu Emerging Markets získal turecký minister financií Mehmet Şimşek.

Najlepším guvernérom centrálnej banky v regióne rozvíjajúcich sa európskych ekonomík bol časopisom Emerging Markets vyhlásený šéf tureckej centrálnej banky Erdem Erdem Başçı. Vlani toto ocenenie získal guvernér Českej národnej banky (ČNB) Miroslav Singer.

debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko