Magazín Forbes bude pod kontrolou ázijských investorov

Väčšinový podiel vo vydavateľstve známeho amerického ekonomického časopisu Forbes kúpi ázijská skupina investorov Integrated Whale Media Investments sídliaca v Hongkongu.

20.07.2014 11:49
debata

Finančné podmienky a ďalšie podrobnosti dohody síce neboli zverejnené, podľa zdroja agentúry Reuters však transakcia celý podnik ohodnocuje na 475 miliónov dolárov.

Časopis pred takmer sto rokmi založila rodina Forbesovcov. Tá si podľa správy vo vydavateľstve zachová „významný“ podiel a bude sa aj naďalej aktívne podieľať na jeho riadení. Šéfredaktorom časopisu zostane Steve Forbes, ktorý je vnukom zakladateľa B.C. Forbesa.

„Naďalej budem mať veľkú úlohu v budúcom vývoji podniku,“ vyhlásil Steve Forbes. „Naši partneri rešpektujú našu značku aj naše hodnoty,“ dodal. Časopis Forbes je známy okrem iného vďaka svojmu každoročnému rebríčku najbohatších ľudí sveta.

Majitelia vydavateľstva Forbes Media začali na predaji podielu pracovať už v minulom roku. Podľa vtedajších informácií dúfali, že predajom získajú 400 až 500 miliónov dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Forbes