Sony opäť vládne trhu herných konzol

Japonský výrobca elektroniky Sony predal v uplynulom finančnom roku 18,7 milión herných konzol. Prvýkrát po ôsmich rokoch tak prekonal domáceho rivala Nintendo. Informoval o tom japonský finančný denník Nikkei Asian Review.

09.06.2014 09:10
debata (1)

Nintendo predalo počas roka do konca marca 16,3 milióna týchto herných zariadení, čo je prepad o 31 percent. Firme, ktorá v uplynulom fiškálnom roku spadla do straty, klesol predaj prenosných herných konzol Nintendo 3DS. Na trhu sa príliš sa nedarilo ani konzole Wii U, ktorá je nástupcom staršieho zariadenie Wii.

Americkému Microsoftu predaj konzol vzrástol o 16 percent na 11,6 milióna. Prispel k tomu hlavne predaj konzol Xbox One, ktoré firma v novembri uviedla na trhy v Spojených štátoch aj inde.

V novembri začala svoje konzoly PlayStation 4 v USA a na iných miestach predávať aj Sony. Za celý rok jej ale predaj všetkých herných systémov celkovo klesol o pätinu.

Trh s hernými konzolami v konkurencii s hrami v inteligentných telefónoch naďalej stráca, podotýka denník. Pre výrobcov sa preto stalo nutnosťou ponúkať nové služby, ako sú hry na báze cloudu, aby prilákali hráčov.

Sever BBC v pondelok poznamenal, že Sony, Nintendo a ich americký konkurent Microsoft tento týždeň predstavia nové hry. V Los Angeles sa v utorok začína prestížny veľtrh počítačových hier Electronic Entertainment Expo (E3).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #Sony #herná konzola #Nintendo