J&T zvažuje výstavbu zábavného parku na Slovensku, v ČR alebo Poľsku

Finančná skupina J&T zvažuje na Slovensku, v Česku alebo v Poľsku postaviť zábavný park za 150 miliónov eur, v ktorom by mohlo nájsť prácu asi 1500 ľudí.

08.04.2014 09:56
debata (6)

Denníku Sme to povedal partner J&T Igor Rattaj. Zámer počíta s vybudovaním horskej dráhy a atrakcií pre deti. Definitívne rozhodnutie o tom, či bude zámer realizovaný, by malo padnúť v priebehu pol roka.

„Chceme vybudovať park víkendového typu, aby ste prišli na pár dní. Takéto parky sú v Nemecku alebo v západnej Európe, no na východe nie je nič,“ uviedol Rattaj.

J&T by mala projekt financovať a postaviť, zábavný park by podľa Sme prevádzkovala spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR), ktorá napríklad spravuje lyžiarske strediská na Slovensku a tiež najväčší český skiareál v Špindlerovom Mlyne. Zábavné centrum na ploche 80 až 100 hektárov by malo prilákať návštevníkov z ČR, Slovenska, Maďarska i Poľska.

O umiestnení investície rozhodnú zrejme prísľuby výhod, ktoré firma dostane. „Budeme sa pýtať (slovenskej) vlády, čo nám dá za to , aby sme to postavili na Slovensku. Popravde, na Slovensku nám dá po hlave a pošle nás kade ľahšie, lebo sme J&T. Česká vláda sa možno už tak správať nebude a poľská vláda sa voči nám bude správať ako ku štandardnému zahraničnému investorovi. Toto je len ako príklad, dúfam že to v skutočnosti tak nebude,“ povedal Rattaj.

Sme s odvolaním sa na vyjadrenie českého ministerstva priemyslu a obchodu napísalo, že ČR investície do zábavného priemyslu nedotuje. Na Slovensku či v Poľsku by investor vraj mohol získať daňové prázdniny alebo dotácie.

O výstavbe zábavného parku podľa vzoru Disneylandu a Legolandu sa na Slovensku špekulovalo už skôr. TMR zvažovala projekt vo Vysokých Tatrách s názvom Krtkoland, pomenovaný po slávnej postavičke krtka. Podľa Rattaja rokovania s majiteľmi práv na krtka však zamrzli, ale vraj nie sú úplne stratené.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #TMR #J&T