Piano Media rokuje s investorom, server E15 tvrdil, že je na predaj

Slovenský systém spoplatnenia internetového obsahu Piano Media, cez ktorý nakupujú elektronické predplatné napríklad aj čitatelia amerického časopisu Newsweek, plánuje ďalší rast a rokuje s investorom. Server E15 pôvodne tvrdil, že Piano Media je na predaj.

01.04.2014 20:20 , aktualizované: 21:41
debata (8)

„Rokovania prebiehajú. Vzhľadom na to, že ešte neboli ukončené, nemôžem poskytnúť bližšie informácie,“ uviedol šéf spoločnosti Piano Media Michal Králik. Podnik bol spočiatku financovaný z investičných fondov a postupne prerástol v medzinárodne pôsobiacu firmu.

Spoluzakladateľ a spolumajiteľ Piana Tomáš Bella zároveň uviedol na pravú mieru pôvodnú informáciu E15.cz, že by mohla byť celá spoločnost Piano Media na predaj. „Nikto zo súčasných akcionárov svoj podiel predať neplánuje,“ povedal Bella.

Novým investorom by sa podľa E15 mohla stať nemenovaná rakúska firma, nie je ale jasné, aký veľký podiel by mohla získať. Podľa Králika sa transakcia dohaduje iba na úrovni členov predstavenstva spoločnosti, detaily firma zverejní až po prípadnom zavŕšení rokovaní.

„Hodnota Piana, rovnako ako chystanej transakcie, tak zostáva neznáma,“ pripustil server. Slovenská spoločnosť Piano Media pôsobí na medzinárodnom trhu takmer tri roky. Ponúka zatiaľ tri národné systémy: na Slovensku, v Slovinsku a v Poľsku a okrem toho niekoľko individuálnych riešení. Spolupracuje s viac než 80 rôznymi online značkami, medzi ktorými sú denníky, týždenníky, ale aj rádiá a televízne stanice.

Podľa Králika sa vlani spoločnosti podarilo rozšíriť klientelu o niekoľko európskych a svetových vydavateľstiev, takže výsledkom bol rast a diverzifikácia tržieb. Svoje hospodárske výsledky firma nezverejňuje.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Piano Media