Nemecký operátor Deutsche Telekom sa vlani vrátil k zisku

Nemecká telekomunikačná skupina Deutsche Telekom vlani hospodárila s čistým ziskom 930 miliónov eur po strate 5,4 miliardy eur v predchádzajúcom roku, kedy boli výsledky zasiahnuté rôznymi mimoriadnymi položkami. Oznámila to vo štvrtok firma.

06.03.2014 09:28
debata

„Čísla za rok 2013 podčiarkujú, že Deutsche Telekom sa teraz nachádza v ideálnej pozícii na to, aby sa stal vedúcim európskym poskytovateľom telekomunikačných služieb,“ uviedol šéf podniku Tim Höttges.

Čisté príjmy spoločnosti vlani stúpli o viac ako tri percentá a prekonali 60 miliárd eur. Zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) však bez zahrnutia mimoriadnych položiek klesol o tri percentá na 17,4 miliardy eur. V samotnom štvrtom štvrťroku síce stúpol o percento na 4,1 miliardy eur, podľa agentúry Reuters však mierne zaostal za očakávaniami analytikov.

Spoločnosť Deutsche Telekom sa tento rok dohodla na prevzatí zostávajúceho podielu 39,2 percenta v českej dcérskej spoločnosti T-Mobile CR od konzorcia investorov vedeného fondom Mid Europa Partners za 828 miliónov eur.

Na Slovensku vlastní Deutsche Telekom spoločnosť Slovak Telekom. V podniku má svoj podiel aj štát, ktorý ho však chce predať. Deutsche Telekom má na tento podiel predkupné právo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom #Deutsche Telekom