Microsoft vraj už našiel nového šéfa - Satyu Nadellu

Softvérový gigant Microsoft sa chystá menovať svojim novým generálnym riaditeľom Satyu Nadellu, terajšieho vysokopostaveného predstaviteľa jednej z divízií tejto americkej spoločnosti.

31.01.2014 07:06
Satya Nadella Foto: ,
Satya Nadella
debata

Vo štvrtok o tom informovala agentúra Bloomberg s odvolaním sa na nemenované zdroje s informáciami o priebehu hľadania nového šéfa. Microsoft sa k správe odmietol vyjadriť. Bloomberg dodal, že plány ohľadom Nadella ešte neboli dokončené.

Nemenovaný zdroj agentúry Reuters neskôr uviedol, že v Microsofte sa schyľuje k vymenovaniu nového riaditeľa a Satya Nadella je najpravdepodob­nejším kandidátom na tento post. Spoluzakladateľ firmy Bill Gates by vraj mohol odstúpiť z funkcie predsedu predstavenstva, zostal by ale jeho členom, uviedol tiež zdroj Reuters.

Microsoft začal hľadať nového šéfa v auguste. Terajší generálny riaditeľ Steve Ballmer vtedy oznámil, že funkciu do roka položí. Spoločnosť v decembri uviedla, že počíta s vymenovaním nového šéfa na začiatku tohto roka. Zdroje Reuters už skôr oznámili, že Microsoft uvažuje o niekoľkých kandidátoch, vrátane Nadellu, ktorý pôsobí ako výkonný viceprezident divízie pre cloudové technológie.

Microsoft je najväčším výrobcom softvéru na svete a jeho operačný systém Windows využíva väčšina osobných počítačov. V poslednej dobe ale firma zaostáva za konkurentmi, ako je Apple alebo Google, ktorí ju predstihli v orientácii na stále populárnejšie tablety a smartfóny.

Za možného kandidáta na šéfa Microsoftu bol donedávna považovaný generálny riaditeľ americkej automobilky Ford Motor Alan Mulally. Mulally ale nedávno vyhlásil, že nemá v úmysle opustiť svoju súčasnú funkciu – rovnako ako generálny riaditeľ švédskej spoločnosti Ericsson Hans Vestberg, o ktorom sa tiež v súvislosti s prechodom do Microsoftu tiež špekulovalo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #Satya Nadella