Nové konzoly sa dobre predávajú, XBox prekročil tri milióny

Americká softvérová spoločnosť Microsoft do konca minulého roka predala viac ako tri milióny herných konzol Xbox One, ktoré prišli na trh 22. novembra.

06.01.2014 22:32
debata

Xbox One zvádza na trhu boj s konkurenčnou konzolou PlayStation 4 (PS4) od japonskej spoločnosti Sony – tá sa začala predávať tiež v novembri.

Sony údaje o predaji do konca decembra zatiaľ nezverejnila, takže nie je jasné, ktorá z firiem teraz vedie. Na začiatku decembra Sony uviedla, že za prvých 15 dní predala 2,1 milióna PS4 a bola na tom o niečo lepšie ako Xbox One.

Analytik spoločnosti Wedbush Securities Michael Pachter agentúre Reuters povedal, že podľa jeho odhadov Sony do konca minulého roka predala tiež približne tri milióny konzol PS4.

Xbox One sa teraz predáva v 13 krajinách sveta. Nový prístroj ponúka lepšiu grafiku a vyšší výkon ako jeho predchodca. Microsoft sa novou konzolou rozhodol zamerať nielen na hráčov, ale aj na širšiu spotrebiteľskú základňu. Xbox One je teda zábavným centrom, ktoré umožňuje jednoduché prepínanie medzi hrami, televíznymi programami, hudbou a mediálnymi aplikáciami.

debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #Sony #herná konzola #Xbox One #Playstation